mandag 1. mars 2010

Arkitektur - Leksjon 1 - del av oppgåve 5

Etter 4. årstrinn skal elevane m.a. kunne planlegge og bygge modellar av hus og rom ved hjelp av digitale verktøy og enkle handverksteknikkarDei skal dessutan kunne teikne hus og rom sett rett ovanfrå, rett framanfrå og rett fra sida.

Etter 7. årstrinn skal elevane m.a. kunne byggje modellar av hus i målestokk med utgangspunkt i eigne arbeidsteikningar. Dei skal også få montere utstillingar og andre presentasjonar i ulike typar rom.Dei skal studere og vurdere ulike typar hus og bruken av desse i nærmiljøet.

I faga matematikk skal elevane etter kvart kunne bruke måleeiningar og målestokk rett. I norskfaget skal elevane kunne gjere greie for tankar og idéar skriftleg. Dei skal kunne skrive rapport over ein arbeidsprosess og utvikle fantasi og skaparevne.

I samfunnsfag og naturfag finn vi fagmål som går på lokal arkitektur og bruk av naturmateriale i ein skapingsprosess.

Det er innlysande at ei oppgåve liknande som ”garasjeoppgåva” vil vere medverkande til å kunne oppnå dei faglege måla. Spesielt trur eg det er svært lærerikt for elevane å jobbe med ”teori”, dvs. matematikk, norsksjangrar og handverksteknikk i samband med praktiske oppgåver som denne. Slike oppgåver gjev også sterkt rom for kreativitet og til øving i munnleg samtale om faglege problem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar